'Vechten als een Vrouw' - Zelfverdediging voor Vrouwen

Synthia Stoffer, de enige Europese vrouw met een 3de dan in Krav Maga, lanceert haar boek Vechten als een Vrouw.  

Synthia was al een getraind Krav Maga instructeur, de Israëlische zelfverdedigings-methode, toen een vriendin te maken kreeg met ernstig seksueel geweld. 

Voor haar gaf dat de doorslag om zelfverdediging voor vrouwen tot haar missie te maken. Ze ontwikkelde een systeem dat vrouwen werkelijk sterker, zelfbewuster en veiliger zou laten voelen. Zo ontstond JUNO, een unieke combinatie van mentale en fysieke zelfverdedigingstechnieken, specifiek voor vrouwen. 

In ‘Vechten als een vrouw’  beschrijft Synthia de fundamenten van JUNO Self Defense. Ze spoort vrouwen aan hun grenzen aan te geven, belemmerende overtuigingen vanuit de opvoeding los te laten, duidelijk te communiceren en hun kracht in te zetten waar en wanneer dat nodig is. Daarnaast beschrijft het boek de belangrijkste zelfverdedigingstechnieken op de meest voorkomende fysieke aanvallen gericht op vrouwen.

JUNO Self Defense, genoemd naar de Romeinse maangodin die waakt over de vrouw, geeft iedere vrouw de mogelijkheid zichzelf te verdedigen tegen ongewenste intimiteiten en (seksueel) geweld. Het is meer dan het fysieke gevecht, een holistische benadering die lichaam, geest en emoties traint.

Vechten als een vrouw is een combinatie van persoonlijke ervaringen, harde data en praktische adviezen voor vrouwen gebaseerd op de JUNO filosofie: Awareness-Prevention-Action. Als eerste: leer je bewust te zijn van je omgeving. Vervolgens beschrijft ze hoe je ongewenste situaties kunt voorkomen en tot slot welke acties je kunt ondernemen als je daadwerkelijk wordt aangevallen.

‘Vechten als een vrouw’ is bedoeld als eye-opener voor alle vrouwen, als handboek voor vrouwen die zoeken naar een geschikte zelfverdedigingscursus en natuurlijk voor al die vrouwen die JUNO Self Defense cursussen nu al volgen.  

Synthia geeft inmiddels JUNO trainingen aan vrouwen in Utrecht en Amsterdam en is bezig trainers te trainen tot gekwalificeerde JUNO specialisten. Doel is om Juno eerst in Nederland en daarna in heel Europa aan te bieden. 

Uitgever: GVMedia - € 15,95