Synthia wint VIVA400 award!

Synthia Stoffer onderscheiden met VIVA400 Award voor haar missie om vrouwen weerbaarder te maken.
 
Self defense specialiste Synthia Stoffer is gisteravond bekroond met de VIVA400 Award in de categorie Krachtpatsers. Ze versloeg daarmee een breed veld van inspirerende en sterke vrouwen, onder wie Femke Heemskerk, Ireen Wüst, Dafne Schippers en Estavana Polman.

Derde Dan
Synthia Stoffer heeft als eerste Krav Maga-instructeur van Nederland het zelfverdedigingssysteem JUNO ontwikkeld, waarmee elke vrouw de kans heeft zich te verdedigen tegen ongewenste intimiteiten en seksueel geweld. Ze is een van de weinige vrouwen ter wereld met de derde zwarte band Krav Maga. Volgens VIVA is Synthia een voorbeeld voor women empowerment anno 2017.

JUNO
“Ik wil vrouwen over de hele wereld sterker en zelfbewuster maken en hun veiligheid vergroten.  Vrouwen worden op een andere manier aangevallen dan mannen. Dat vraagt een totaal andere benadering van een zelfverdedigingsprogramma. De psyche van de vrouw werkt anders, ze zijn anders opgevoed en dat maakt ook dat we ons anders moeten verdedigen. JUNO is een unieke combinatie van mentale en fysieke zelfverdedigingstechnieken. Het is meer dan alleen maar het fysieke gevecht, eerder een holistische benadering die lichaam, geest en emoties traint”.

Boek
Het is Synthia’s ambitie om JUNO in heel Europa te verspreiden en in de toekomst zelfs wereldwijd. In januari komt haar eerste boek over Juno uit en in de zomer van 2018 zal Synthia vanuit de JUNO Foundation vrouwelijke studenten in India JUNO trainingen geven om hen weerbaarder te maken tegen seksueel geweld.  

Synthia Stoffer VIVA Award Winner 2017